vervolg Dossier Pentagon terug Dinsdag 3 maart Het plot neemt opnieuw een wending als Makaveli's mentor, genaamd Analyzer, opduikt. Analyzer kraakt de homepage van NetDex en laat een boodschap achter voor de FBI: "I hacked this page in order to make things right. Makaveli did NOT hacked any of those DOD systems he dont even know how to trojan a system if u searching anyone u should search for me." Het Pentagon en de FBI weigeren commentaar te geven op de uitdaging.
Woensdag 4 maart
De systemen waar Analyzer op doelt zijn vrijwel allemaal webservers in de .gov en .mil domeinen. Zulke publieke overheidsservers zijn in de regel nooit aan waardevolle databases gekoppeld, een beveiligingstaktiek die bekend staat als 'compartmentalizing'. Niettemin claimt Analyzer dat hij wel degelijk gevoelige documenten heeft gevonden zoals een schema van een NASA faciliteit waarin de namen, woonplaatsen en diensttijden van bewakers staan vermeld.
Analyzer heeft tijdens de interviews alle sporen die naar zijn locatie zouden kunnen wijzen gewist. Wat hij niet weet, is dat de FBI inmiddels in bezit is van log-files afkomstig van Sonic, een andere internetprovider waar Makaveli gebruik van maakte. Online chatsessies tussen Makaveli en Analyzer zijn daarbij ook onderschept. De eigenaar van Sonic meent dat Analyzer zich in Israël bevindt.
Donderdag 5 maart
Als Analyzer zich inderdaad in Israël bevindt, dan bestaat de kans dat hij buiten bereik blijft van de Amerikaanse autoriteiten. Israël heeft uitlevering van burgers verboden. De laatste uitlevering met de Verenigde Staten vond plaats in 1977.
Maandag 9 maart
Maandag 16 maart
klik hier voor vervolg (pagina 3 uit 3)
|
© 1998 Planet Internet. Alle rechten voorbehouden.